Hiiumaa parvlaevaliinil jätkub tihendatud liiklus augusti lõpuni

Copy
Praamijärjekord Heltermaa sadamas
Praamijärjekord Heltermaa sadamas Foto: Kristjan Kingo

Hiiumaa vallavalitsus tegi sel nädalal maanteemetile ettepaneku jätkata Heltermaa–Rohuküla liinil suviselt tihedama sõiduplaaniga augusti lõpuni.

Varem kinnitatud sõiduplaani järgi oleks augustis reiside arv vähenenud. Piletimüük lisatud reisidele on juba avatud, teatas Hiiumaa vallavalitsus.

«Huvi Hiiumaale sõita on aasta alguses tehtud prognoosidega võrreldes oluliselt kasvanud, sest siseturism on hüppeliselt suurenenud ja avalike ürituste kalender pidevalt täienemas,» ütles vallavanem Toomas Rõhu pressiteates.

Tänavust juulit mullusega võrreldes kasvas reisijate arv Hiiumaa liinil 3,1 protsenti ja sõidukite arv 6,2 protsenti. Ka augusti esimene nädal jätkus kasvutempos – sõidukite arv kasvas 16 protsenti võrreldes mullu sama ajaga. 

Et vältida lühikest teavitusaega ja et reisijatel oleks mugavam oma sõite planeerida, tihendatakse koostöös sõidugraafikut juba varakult. 

Kokku on augusti viimasel kahel nädalal 11 väljumist rohkem kui eelmise aasta samal perioodil – 2019. aastal 254 ja 2020. aastal 265. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles