Eesti Pank: tööturu olukord on endiselt ebakindel

BNS
Copy
Orsolya Soosaar. Eesti panga hinnangul näitavad palgatoetused ja mõningane suvine taastumine näitavad olukorda Eesti tööturul petlikult heana.
Orsolya Soosaar. Eesti panga hinnangul näitavad palgatoetused ja mõningane suvine taastumine näitavad olukorda Eesti tööturul petlikult heana. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Panga ökonomisti Orsolya Soosaare sõnul on tööturg näidanud viimastel kuudel stabiliseerumise märke, kuid edasine väljavaade on endiselt ebakindel.

Statistikaameti andmetel suurenes tööpuudus teises kvartalis 7,1 protsenti ja hõive kahanes aasta varasemaga võrreldes 3,6 protsenti. Hõive kahanemise taga oli teenindussektor, mida koroonaviiruse levik ja selle tõkestamise meetmed kõige tugevamini mõjutasid. 

«Mitmed suurema sagedusega andmeallikad näitavad, et tööturu olukord on viimastel kuudel stabiliseerunud kuigi võrreldes kriisieelse ajaga selgelt nõrgem. Töötamise registri andmed näitavad, et töösuhete arv kahanes mai lõpuks aastavõrdluses 3 protsenti, kuid on alates sellest ajast parenemise kursil,» ütles Soosaar pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles