S&P reitingute alandamised langetasid euro kurssi

Tõnis Oja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustatud euro märk Euroopa Keskpanga peakontori ees Frankfurdis.
Valgustatud euro märk Euroopa Keskpanga peakontori ees Frankfurdis. Foto: SCANPIX

Reitinguagentuuri S&P reedene otsus langetada üheksa eurotsooni riigi reitingut kukutas euro kurssi nii Jaapani jeeni kui ka dollari suhtes.

Reitingu alandamine jätkas juba kuus nädalat kestnud ühisraha nõrgenemist USA dollari suhtes, jeeni suhtes langes euro kurss 11 aasta madalaimale tasemele.

«Need reitingualandamised annavad spekulantide kommuunile järjekordse põhjuse euro lühikeste positsioonide lisamiseks,» ütles Bank of New Zealand valuutastrateeg Mike Jones uudisteagentuurile Bloomberg. Lühikesteks positsioonideks nimetatakse laenatud varade müüki lootusega need hiljem odavalt soetada.

Sel nädalal toimub Euroopas mitu võlakirjaoksjonit, mis on turgude meelsuse väljaselgitamise jaoks üsna olulised. Prantsusmaa müüb täna võlakirju 8,7 miljardi euro eest, Euroopa Finantsstabiilsuse Fond (EFSF) müüb homme 1,5 miljardi euro eest. Homme müüb võlakirju ka Kreeka, Hispaania müüb homme ja neljapäeval ning Portugal kolmapäeval.

Täna hommikul oli euro kurss 1,2648 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles