Ukraina saatkond Elmar Vaherile: ärge saatke meie töölisi välja (9)

PM Majandus
Copy
Ukraina pass.
Ukraina pass. Foto: Elmo Riig

Ukraina suursaatkond Eestis läkitas eile politseiameti juhile Elmar Vaherile ja siseministeeriumile kirja, kus palub erilennuga saabunud Ukraina hooajatöölisi mitte riigist välja saata, kirjutab Äripäev.

«Nii palju, kui meie teame, pidid nende karantiini eest vastutama tööandjad. Pealegi, koroonaviirusest tingitud olukord on kogu inimkonnale uus väljakutse, paljud inimesed leiavad end abitus olukorras,» kirjutab Ukraina saatkonna nõunik Vitalii Popov.

Pikemalt Äripäevas.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) korraldusel peavad riigist lahkuma 12 erilennukiga Ukrainast saabunud meest ja naist, kes PPA ja terviseameti ühisreidil osalenud ametnike hinnangul tegid karantiini ajal tööd.

Võõrtööliste tööandjad on riigiameti otsusest hämmingus ja eitavad karantiinisolijate töötegemist. Kui just oma elukoha eest hoolitsemist – ukseesise harjaga pühkimist ja külmiku ühest majast teise vedamist – tööks ei pea nimetama.

Terviseamet heidab ette, et töölised on karantiini ajal keelust hoolimata tööd teinud, kuid põllumeeste kinnitusel polnud ukrainlased põllutöödel, vaid korrastasid oma eluruume.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles