Barnier: euro jääb kriisist hoolimata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Barnier.
Michel Barnier. Foto: SCANPIX

Euro jääb globaalvaluutaks ning euroala suudab oma praeguse võlakriisi ületada, ütles esmaspäeval Euroopa Liidu siseturuvolinik Michel Barnier.

Volinik väljendas taas üllatust reitinguagentuuri Standard & Poor's reedese otsuse üle alandada üheksa euroala riigi krediidireitingut, kinnitades, et euroala 17 liiget on astunud usalduse taastamiseks «"hiigelsamme».

«Me ei tohi asjast valesti aru saada: tegemist pole euro kui valuuta kriisiga,» ütles Hongkongis Aasia finantsfoorumil osalev Barnier. «Euro on tulnud, et jääda. Viimase kümne aasta jooksul on euro tõestanud end tõelise maailmarahana... Ning hoolimata raskustest on euro jäänud tugevaks.»

«Tõeline kriis, millega euro praegu silmitsi seisab, on usalduskriis. Proovile on pandud meie poliitiline ühtsus ning otsusekindlus ja võime parandada seda, mis on valesti.»

Barnier´ sõnul peaksid reitinguagentuurid rohkem arvestama «valitsuste enneolematuid pingutusi» kriisi ületamiseks. Volinik lisas, et teda «üllatab ikka ja jälle sääraste avalduste ajastamine agentuuride poolt» ning kutsus suuremale läbipaistvusele selles, kuidas nad oma otsusteni jõuavad.

«Oleksin eelistanud, et reitinguagentuurid andnuksid probleemidest märku viie-kuue aasta eest, mitte nüüd,» ütles Barnier foorumil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles