Küpros püüab jääda venelaste maksuparadiisiks

Copy
Küpros
Küpros Foto: ETIENNE TORBEY/AFP/Scanpix

Küprose rahandusministeeriumi avaldusest selgub, et saareriik loodab säilitada Venemaaga sõlmitud topeltmaksustamise vältimise lepingu, mille ülesütlemise kavatsusest teatas esmaspäeval Vene rahandusministeerium.

«Mis puudutab ajakirjanduse teateid Vene võimude kavatsuse kohta öelda ühepoolselt üles topeltmaksustamise vältimise leping, siis on rahandusministeeriumil teatada, et läbirääkimiste lõppvoor on kavandatud 10.–11. augustile,» edastas Küprose rahandusministeerium.

Küprose delegatsiooni juhib läbirääkimistel rahandusminister Konstantinos Petrides, seisis teates. Venemaa ei ole läbirääkimiste kavatsusest teatanud ja andis eilses avalduses mõista, et neil läbirääkimistel puuduvad väljavaated.

Küpros on Venemaal menukas maksuparadiis. Rahandusministeeriumi hinnangul viidi sinna tunamullu 1,4 triljonit ja mullu 1,9 triljonit rubla (vastavalt 16 ja 22 miljardit eurot).

Märtsi lõpus tegi Vene president Vladimir Putin ettepaneku tõsta 2022. aastast välismaistele arvetele üle kantavate dividendide maksumäära 15 protsendile. Kõige valusamalt tabab see otsus Küprost, Luksemburgi ja Maltat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles