Mõne ala tööpakkumiste arv on aprilliga võrreldes enam kui kolmekordistunud

PM Majandus
Copy
CV Keskuse  turundusjuht Henry Auväärt
CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt Foto: Kuvatõmmis/Reporter.ee

Tervisekriisi põhjaga võrreldes avaldasid tööandjad juulis 83 protsenti rohkem tööpakkumisi, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika. Enim on tööpakkumiste arv kasvanud klienditeeninduses ja toitlustuses. Juulis kiirenes viimaks ka tööstussektori tööpakkumiste arvu kasv.

Tervisekriisi tõttu pidi suurem osa tööandjaid märtsis ja aprillis peatama oma personaliotsingud ning kõige vähem uusi tööpakkumisi avaldati aprilli keskel. Kõige suurem oli langus turismisektoris, kus mõne päevaga kadus tööturult umbes 90 protsenti tööpakkumistest. Alates maist hakkas pakutavate ametikohtade arv suurenema ja suvekuudel (juunis-juulis) on tööpakkumiste arvu kasv kiirenenud. Juulis avaldasid tööandjad võrreldes aprilliga koguni 83 protsenti rohkem tööpakkumisi.

Enim on kasvanud tööpakkumiste arv toitlustuses, kus, võrreldes aprillikuuga, avaldati juulis tervelt 238 protsenti rohkem tööpakkumisi. Ka turunduses (tõus 196 protsenti), klienditeeninduses (176 protsenti), müügi alal (139 protsenti) ja korrakaitses (121 protsenti) on näha jõulisi märke taastumisest.

Kahekordistunud on ka tööstuse ja tootmise tööpakkumiste hulk (95 protsenti), kus töökuulutuste arvu taastumine algas teistest valdkondadest hiljem, peamiselt juulikuus. Transpordis on tööpakkumisi 70 protsenti rohkem, ehituses on tööpakkumiste arv kasvanud 48 protsenti ja jõudnud praktiliselt samale tasemele eelmise aastaga.

«Eraldi joonistuvad värskest statistikast välja tervishoiu- ja haridussektor, kus tervisekriis tööpakkumiste arvule negatiivset mõju ei avaldanud ja pakutavaid ametikohti on isegi rohkem kui eelmisel aastal,» kommenteeris värskeid tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt. «Lisaks näeme, et tippspetsialistidele suunatud tööpakkumised pidasid tervisekriisile selgelt paremini vastu ega vähenenud teiste ametirühmadega samas tempos. Enim vähenesid kriisi tõttu abitöölistele ja teenindussektori töötajatele suunatud tööpakkumised.»

Auväärt lisas, et tööturul on kõige keerukam olukord endiselt turismi alal (sh hotellinduses), kus tööpakkumiste arv juulikuus küll kasvas, kuid kuna tervisekriisist tekkinud langus oli teistest valdkondadest tunduvalt suurem, on pakutavaid ametikohti endiselt umbes 50 protsenti vähem kui möödunud aastal samal ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles