Eriolukord vähendas oluliselt sõidukitega seotud kahjusid

BNS
Copy
Avarii Kuksemal 22.07.2020
Avarii Kuksemal 22.07.2020 Foto: Dmitri Kotjuh

Koroonakriisi ja sellest tuleneva eriolukorra tõttu vähenes märtsist maini nii kasko- kui ka liikluskindlustuse kahjuavalduste arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 31 protsenti, teatas Swedbank.

«Alates 12. märtsist, mil kehtestati liikumispiirang, jäi ka liikluses osalejaid tunduvalt vähemaks – muidu harjumuspäraseks saanud ummikuid oli vähem ning poodide parklad olid tühjad. Ära jäid ka massiüritused. Inimesed võtsid pandeemia väljakuulutamist tõsiselt ning püsisid kodus,» ütles Swedbanki liiklus- ja kaskokindlustuse valdkonnajuht Eivo Kisand pressiteates.

Ta tõdes, et seetõttu vähenesid ka võimalused õnnetusjuhtumiteks, mida kinnitab kahjukäsitluse statistika.

Swedbank P&C Insurance AS-ile teatatud kaskojuhtumite arv langes eriolukorra ajal – võrreldes eelmise aasta sama perioodiga – 31 protsendi võrra, teateid liikluskindlustusjuhtumitest esitati kindlustusele eelmise aastaga võrreldes 30 protsenti vähem.

Tänavu esimese poolaasta kaskokindlustuse juhtumitest oli ligi 45 protsenti õnnetusjuhtumid, 33 protsenti klaasikahjud, ning 20 protsendil juhtumitest oli vaja kohale kutsuda autoabi.

Poolaasta suurim kaskokindlustuse väljamakse, üle 80 000 euro, tehti autoomanikule, kelle preemiumklassi sõiduauto hävis õnnetusjuhtumis täielikult.

«Arvestades mitu kuud kehtinud liikumispiiranguga oli liikluskahjude vähenemine ootuspärane,» nentis Kisand ja lisas, et olukord kindlasti selliseks ei jää, sest praeguseks on liiklus taastunud ja käes puhkuste aeg, mil inimesed sõidavad autoga rohkem ringi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles