TransferWise'i asutaja ihkab kõvemaid konkurente

PM Majandus
Copy
19.10.2015. Tallinn. Kristo Käärmann TransferWise'i kontoris, üks Transferwise asutajatest ja omanikest. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
19.10.2015. Tallinn. Kristo Käärmann TransferWise'i kontoris, üks Transferwise asutajatest ja omanikest. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

TransferWise'i tegevjuht ja kaasasutaja Kristo Käärmann rääkis ERRile antud usutluses, et ettevõttel läheb majanduslangusest hoolimata edukalt, kurta on vaid valdkonnas konkurentsi puudumise üle.

TransferWise teatas sel kolmapäeval 319 miljoni dollari väärtuses aktsiate müügist, mille tulemusel kasvas ettevõtte väärtus viie miljardi dollarini. Ettevõtte tegevjuht ja kaasasutaja Kristo Käärmann rääkis, et ettevõttel läheb majanduslangusest hoolimata edukalt.

«Meie konkurendid on ikkagi pangad. Enamus rahvusvahelise raha liikumisest toimub läbi pankade ja pankade vahendusel. Ma oleks tahtnud loota, et tänaseks, kus pangad näevad, et nende kliendid kasutavad meie platvormi, et ka pangad ise muutuksid kiiremaks, odavamaks, läbipaistvamaks ja mugavamaks rahvusvahelises mõõtmes. See toimub aeglasemalt, kui ma seda lootsin või uskusin viis aastat tagasi,» ütles Käärmann. 

Pangad on viimastel aastatel tehniliselt edasi arenenud, kuid liikumine on olnud aeglane. Käärmanni sõnul on muu maailmaga võrreldes eesrinnas Põhjamaade pangad, kus on internetipanganduse ja makseteenuste kvaliteet on olnud muust maailmast parem. 

«Kahjuks on meie konkurendid pangad veel aeglaselt liikumas läbipaistvuse poole. Me näeme, et meie kliendid ei ole mitte ainult eraisikud ja ettevõtted, vaid ka pangad. Me oleme oma toote integreerinud nüüdseks juba kümne panga internetikeskkonda, kust pankade kasutajad saavad meie toodet otse kasutada,» rääkis Käärmann.

Eestis on selliseks kliendiks LHV, mille kontolt saab otse teha TransferWise'i makseid ilma LHV leheküljelt lahkumata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles