Segadus tunneli ümber: Soome pool ei saa aru, millest minister Aab räägib (31)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnavõtt tekitas põhjanaabrite juures segadust.
Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnavõtt tekitas põhjanaabrite juures segadust. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti valitsus tõmbas Peter Vesterbacka tunneliprojektile kriipsu peale, andes mõista, et Tallinna-Helsingi vahelist raudteetunnelit hakkavad eest vedama hoopiski riikide valitsused. Soome transpordiministeerium ei saa aga aru, millest meie ministrid räägivad.

Riigihalduse minister Jaak Aab tuli neljapäeval kui välk selgest taevast välja uudisega, et Soome ettevõtja Peter Vesterbacka tunnelit nad ei toeta. Nii teeb ta valitsusele ettepaneku jätta vastav riigieriplaneering algatamata, kõlas bürokraatlik otsus.

Küll aga oli Aabil varrukast tõmmata kohe alternatiiv: kui Vesterbacka on mängust väljas, võime tunneli ehitust plaanida hoopis meie, riikide valitsused. Muidugi sõnastas ta selle peenemalt, öeldes, et Eesti ja Soome vastavad ametkonnad töötavad ühiste kavatsuste kokkuleppe saavutamise nimel ja isegi läbirääkimised juba käivad. Ta lisas, et Soome soovib tunnelit kavandada just riikide juhtimisel, kuid näeb seda enda planeeringutes ja arengukavades kaugema tuleviku, mitte lähiaja projektina.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles