Jeff Bezose eksabikaasa on 1,7 miljardit dollarit juba ära andnud (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
MacKenzie Scott (varem Bezos)
MacKenzie Scott (varem Bezos) Foto: JORG CARSTENSEN/AFP

MacKenzie Scott, maailma rikkaima inimese Jeff Bezose eksabikaasa, kes sai eelmisel aastal abielulahutuse tulemusena 36 miljardi dollari väärtuses Amazoni aktsiaid, on aasta jooksul sellest juba 1,7 miljardit dollarit heategevuseks ära andnud.

Kohe varsti pärast lahutust allkirjastas Scott ühinemislepingul Giving Pledge (lubadus ära anda), kus jõukad inimesed lubavad ära anda märkimisväärse osa oma varandusest annetusteks. Scott lubas annetada vähemalt poole oma varandusest.

Giving Pledge on legendaarse investori Warren Buffetti ja Microsofti kaasasutaja Bill Gatesi algatatud kampaania, mis kutsus üles jõukaid inimesi märkimisväärse osa oma varandusest heategevuseks annetama. Kampaania kodulehe andmetel on tänaseks lubadusega ühinenud 210 inimest või abielupaari, peamiselt, aga mitte kõik, on miljardärid.

Bloombergi arvutuste kohaselt on MacKenzie Scotti vara väärtus 59,3 miljardit dollarit, mis teeb temast jõukuselt teise naise ja 13. inimese maailmas.

Maailma jõukaim naine on 67,2 miljardi dollari suuruse varaga Françoise Bettencourt Meyers, kes on kosmeetikakontserni L’Oréal suuromanik ja nõukogu esimees. Bettencourt Meyers on ettevõtte asutaja Eugène Schuelleri tütretütar.

MacKenzie Scott, kes avalikustas oma uue perekonnanime eile, ütles, et suurem osa tema annetustest, kokku 586,7 miljonit dollarit, on läinud rassilise ja soolise võrdõigusluse ja vähemusrühmituste kaitseks ja toetuseks, aga ka tervishoidu ja kliimaprogrammidele. Tema sõnul asutas ta ekspertidest meeskonna, kes aitas teda otsustada, kuhu annetada.

MacKenzie uus perenimi on tema sünnipärase nime Mackenzie Scott Tuttle'i keskmine nimi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles