Soome purjetaja leidis laevateel ujuva päästevestiga koera (3)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Soome purjetaja päästis Airisto lähedal meres ujunud koera
Soome purjetaja päästis Airisto lähedal meres ujunud koera Foto: Ekraanipilt Aki Vikmani sotsiaalmeediapostitusest

Soome purjetaja päästis Airisto lähedal meres ulpiva päästevestiga koera. Sotsiaalmeedia abiga leiti peagi ka koeraomanik, kellele lemmik tagastati.

Pühapäeval märkas purjetaja Aki Vikmani jahi meeskond Turu saarestikus Airisto lähistel meres midagi oranži. Lähemal vaatlemisel selgus, et tegemist on lemmikloomale mõeldud päästevestiga, millega ujub keset laevateed väike koer, teatas HS viitega Saarestiku Sadamate sotsiaalmeediaküljele. Vikman lasi purjed alla ning käivitas mootori, et ujuvale loomale läheneda. Sündmuskoht oli tiheda liiklusega veeteel, mida läbib ka Turu sadama reisi- ja kaubalaevaliiklus. Tugeva tuule ja lainetuse tõttu esimene katse looma pardale tõsta ebaõnnestus, kuid teisel katsel sai Vikman pootshaagi konksu koera päästevesti seljal oleva käepideme taha ning loom tõmmati pardale. 

Koer oli külmetunud ja värises, kuid käitus sõbralikult. Omaniku nime või kontaktandmeid looma vesti küljest ei leitud, samuti polnud koeral kaelarihma. Kui kaua loom võis meres olla, ei olnud teada, peagi pärast päästmist jäi koer magama. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles