Graafik ⟩ Veerand eestimaalastest ei jõua endale nädalast puhkusereisi osta (6)

Copy
Suvitajad Musta mere ääres.
Suvitajad Musta mere ääres. Foto: Dmitry Rogulin/Dmitry Rogulin/TASS

Ligi 30 protsenti Euroopa Liidu täiskasvanud inimestest ei saa endale aasta jooksul ühenädalast välismaa puhkusereisi lubada. Eestis on selliseid inimesi veerand, selgub Eurostati värskest uuringust.

Olukord on viimase kümne aasta jooksul Euroopas siiski oluliselt paranenud. Näiteks 2010. aastal oli 39 protsenti neid inimesi, kel nädalaseks lõbureisiks raha nappis. Pärast koroonaviiruse pealetungi, mil piirid läksid kinni ja inimesed püsivad kodudes, võib aga taas eeldada, et inimesed puhkavad välismaal vähem.

Kui vaadata ELi riike eraldi, leiame viimaselt kohalt Rumeenia inimesest, kellest 54 protsendil polnud piisavalt raha, et reisida. Järgnesid Kreeka, Horvaatia, Küpros ja Itaalia. Edetabeli tipus troonisid aga jõukad Skandinaavia riigid. Ainult kümnendik rootslastest pidid nädalasest puhkusereisist suu puhtaks pühkima. Järgnesid Luksemburg, Taani ja Rootsi.

Eestlaste järjest paranevaid võimalusi illustreerib ka graafik, kus on näha, kuidas jääb järjest vähemaks inimesi, kes ei saa endale lubada vähemalt nädalat puhkust väljapool kodu ning samas kasvab Eesti inimeste ostujõud võrreldes Euroopa Liidu keskmisega. 

Veel kümme aastat tagasi oli eestlaste ostujõud ELi keskmisest vaid 64 protsenti, kuid eelmisel aastal oli see tõusnud juba 84 protsendini.
 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles