Juulis hakati Tallinnast julgemini lendama

BNS
Copy
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: Remo Tõnismäe

Juulikuu esimestel nädalatel läbis Tallinna lennujaama 43 373 reisijat, mida on üle 18 000 reisija rohkem kui juunikuu jooksul kokku.

Tõusnud on ka lendude keskmine täitumus, kuid see jääb endiselt 50 protsendi juurde, teatas Tallinna lennujaam.

20. juuli seisuga sai lennata 24 liinil ning kõige populaarsemateks sihtkohtadeks on seni olnud Riia, Frankfurt ja Viin.

Tallinna lennujaama kommertsjuht Eero Pärgmäe märkis, et enne reisile minekut tuleks teha veidi rohkem kodutööd, viia end kurssi sihtriigi võimalike piirangutega ja mitte reisida kõrge nakatunute arvuga riikidesse.

Laupäeval alustas Wizz Air Milano lende ning Suurbritannia odavlennufirma EasyJet alustab sellest nädalast lendamist Londoni ja Berliini liinil. Samuti taasalustatakse juulis lendamist Ukrainasse Kiievisse, Harkivisse ja Lvivi ning augustis on oodata ka Moskva, Istanbuli ja Brüsseli liinide avamist.

Piirangud reisimisel

Koroonaviiruse nakatunute suhtarvule vastavalt peavad alates 20. juulist Euroopast Eestisse sisenemisel jääma kaheks nädalaks eneseisolatsiooni Rootsist, Portugalist, Rumeeniast, Bulgaariast, Horvaatiast, Islandilt, Luksemburgist, Hispaaniast, San Marinost ja Andorrast saabujad.

Tänasest ei kehti Eestisse tulles eneseisolatsioon reisijatele Ühendkuningriigist, Austriast, Belgiast, Hollandist, Iirimaalt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Lätist, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Maltalt, Saksamaalt, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist, Tšehhist ja Ungarist.

Euroopa Liidus kokku lepitud kolmandate riikide nimekirja kuuluvatest riikidest on võimalik Eestisse reisida Alžeeriast, Austraaliast, Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Marokost, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst ja Uus-Meremaalt. 

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium tungivalt reisimist vältida, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei pea jääma eneseisolatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles