USA kaalub uut rahatrükki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA keskpanga juht Ben Bernanke
USA keskpanga juht Ben Bernanke Foto: SCANPIX

USA keskpank plaanib riigi nadilt kasvavale majandusele anda uut hoogu täiendava rahatrükiga.

Keskpanga ametnikud võtavad teema arutlusele 24-25 jaanuari koosolekul, kui päravakorral on tulevased intressimäärad, vahendab CNBC.

Keskpanga San Francisco piirkonna juht John Williams arvas, et pidades silmas kõrget töötuse määra, mis paljude keskpanga liikmete arvates veel mõneks ajaks püsima jääb, oleks uus stiimulpakett igati omal kohal.

Clevlandi keskpanga juht Sandra Pianalto arvas hiljutises kõnes, et keskpank peaks olema veel abivalmim kui täna.

Ka turud ning Wall Streeti pangad ootavad kespanga tegutsemist, viimased on oma prognoosides juba rahatrüki kolmanda vooruga arvestanud. Morgan Stanley ökonomist David Greenlaw nentis, et ootab rahatrükiteemalist uudist eeloleval kevadel.

Palju sõltub aga esimese kvartali majandustulemustest. Üks mure, millele keskpangas tähelepanu pööratakse on see, et suure osa senisest kosumisest võib kirjutada ühekordsete tegurite, näiteks laovarude täiendamise arvele. Kui laovarude kasvatamine välja arvata, siis paistab majanduskasv nii mõnelegi nadivõitu. Samuti jätab soovida sissetulekute kasv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles