Tuulevaikne ilm andis Muhu Väina regatilistele puhkepäeva

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tuulevaikus Muhu Väinas 2020. aasta regatil
Tuulevaikus Muhu Väinas 2020. aasta regatil Foto: Anna-Liisa Talts

Pikale veninud Pärnu-Kuivastu etapp ning aeglane ülesõit Muhumaalt Kärdlasse venitasid seilamise nii pikaks, et Hiiumaale jõudsid paljud jahid alles ligi ööpäev pärast väljasõitu Pärnust. Kuna tuulevaikne ilm jätkub, otsustasid korraldajad anda võistlejatele vaba päeva.

Eile hommikul Pärnust väljuma pidanud Muhu Väina regati 3. etappi Pärnu - Kärdla tuli kesise tuuleprognoosi tõttu lühendada ning tuua finiš Kuivastusse Muhumaal. See andis kaptenitele õiguse kasutada ülesõidul Kuivastust Kärdlasse mootorit ning vähendada tuulevaikuses niisama passimise aega.

Tuul aga vedas purjetajaid alt juba alates eilsest hommikust ning ka lühendatud sõidu starti tuli mitu korda edasi lükata. Sõit kujunes aeglaseks ja igavust tundvad purjetajad täitsid sotsiaalmeedia postitustega siledast merest. Teiste hulgas veetis päeva plekksiledal veel ka president Kersti Kaljulaid, kelle võistkonnakaaslased sisustasid regati kolmandal päeval Postimehe otseblogi

Pärast öist finišit Kuivastus täiendasid jahid kütusevaru ning algas ülesõit Kärdlasse. Mootoriteta jahtidel aitasid tuulevaikuses edasi liikuda suurematel jahtidel seilavad kaasvõistlejad. Pukseerimisvalmis olid ka korraldajate ning vabatahtlike merepäästjate paadid, kuid purjetajad on ühtne pere, kus üksteist toetatakse ning ükski jaht kõrvalist abi ei vajanud. 

Hilisemad Kärdlasse jõudjad veedavad päeva puhates, teistele toimub sadamas meelelahutusprogramm. Muhu Väina regatt 2020 jätkub neljapäeval etapiga Kärdla-Kakumäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles