Tallinki laevad on pärast nelja kuud taas korraga merel

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Fotomontaaž: kõik Tallinki laevad ühel pildil
Fotomontaaž: kõik Tallinki laevad ühel pildil Foto: AS Tallink Grupp
  • Täna reisib Tallinkiga 20 000 reisijat ehk üle poole vähem kui aasta tagasi

Esimest korda alates koroonapandeemia algusest ning järgnenud piiride sulgemisest ja reisipiirangute kehtestamisest on kõik Tallink Grupi laevad samal päeval jälle merel.

Viimati olid kõik ettevõtte laevad korraga merel täpselt neli kuud tagasi, laupäeval 14. märtsil, teatas ettevõte pressiteates.

Kriisi tipphetkel jätkasid sõitmist ainult pooled kontsernile kuuluvatest laevadest, sedagi piiratud tingimustes - mitme kuu jooksul käis peamiselt vaid kaubavedu Eestis, Soomes, Rootsis ja Lätis. Praegu on Tallinkil aga üks laev rohkem kui kriisi alguses, vahepeal soetati ro-pax tüüpi kaubalaev Sailor. 

Ühtekokku on täna Tallinki laevade pardal umbes 20 000 reisijat, sealhulgas Tallinna-Helsingi, Stockholmi-Riia, Stockholm-Visby, Tallinna-Turu, Turu–Ahvenamaa, Turu-Stockholmi, Helsingi-Riia liinil. Eelmise aasta samal päeval reisis Tallink Grupi laevadel ühtekokku 41 403 reisijat.

Tallinki tegevjuht Paavo Nõgene.
Tallinki tegevjuht Paavo Nõgene. Foto: Madis Veltman

«Viimased neli kuud on olnud suur väljakutse meile kõigile, kuid nagu me kevadel lubasime, et varsti seilame oma reisilaevadega taas, siis saame täna öelda, et see päev on saabunud.  Kuigi me ei ole jõudnud veel oma tavapäraste reisijateveo mahtude ligilähedalegi, on vähemasti meie laevad seal, kuhu nad kuuluvad – merel, ja mitte jõude sadamakai ääres. Reisid ei toimu, tõsi küll, kõikide laevadega iga päev ning kindlasti tuleb ette seisakuid ka sügisel, lähtume riikides epidemioloogiliselt toimuvast ja kohaneme vastavalt. Me seilame jälle,» ütles Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles