Suur lennufirma võib kaotada veel 9000 töökohta (1)

Copy
Emirates'i stjuardessid.
Emirates'i stjuardessid. Foto: XPB/XPB Images/PA Images

Lennufirma Emirates on koroonaviiruse pandeemia ajal oma tööjõudu kärpinud kümnendiku võrra ja võimalik on veel 9000 töökoha kaotamine, ütles ettevõtte president reedel.

Lähis-Ida suurim lennufirma, millele kuulub 270 lennukit, peatas tegevuse märtsi lõpus uue koroonaviiruse leviku tõkestamiseks. Lendudega jätkati kaks nädalat hiljem vähendatud sihtkohtade arvuga ning augusti keskpaigaks loodetakse lennata 58 linna, võrreldes 157 linnaga kriisieelsel ajal.

Ettevõtte presidendi Tim Clarki sõnul võib normaalsuse juurde naasmine võtta aega kuni neli aastat ning firma on viinud läbi koondamisi, nendest viimane viidi läbi eelmisel nädalal. Lahti lastud inimeste arvu firma ei avalikustanud.

Emiratesi palgal oli enne kriisi algust umbes 60 000 inimest, sealjuures 4300 pilooti ja ligi 22 000 salongitöötajat, seisis firma iga-aastases raportis.

Clark ütles intervjuus Briti ringhäälingule BBC, et lennufirma on lasknud lahti kümnendiku oma personalist ning tõenäoliselt «tuleb lasta lahti natuke veel, kuni 15 protsenti».

Rahvusvaheline õhutranspordi assotsiatsioon (IATA) teatas, et lennufirmade netokahjum on tänavu üle 84 miljardi dollari ehk sektori ajaloo suurim.

Emiratesi juhi sõnul pole tema lennufirma nii halvas seisus kui teised, kuid et enne koroonakriisi puhkemist oli firma valmis üheks oma tegevusaja parimaks aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles