46 miljoni eurone suurtehing sai rohelise tule (4)

PM Majandus
Copy
Kokku on hetkel maksepuhkusel ligi 1600 SEB panga era- ja äriklienti. Koroonakriisiga pole kasvanud pangale võlgu olevate klientide osakaal ning eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on see isegi mõnevõrra kahanenud.
Kokku on hetkel maksepuhkusel ligi 1600 SEB panga era- ja äriklienti. Koroonakriisiga pole kasvanud pangale võlgu olevate klientide osakaal ning eelmise aasta sama perioodiga võrreldes on see isegi mõnevõrra kahanenud. Foto: Kaupo Kalda

Konkurentsiamet andis East Capitali neljandale kinnisvarafondile loa osta Tallinnas Tornimäel asuv SEB peakontor.

Peahoone müüs Luksemburgis registreeritud Laurus S.a.r.l., mis on Šveitsi Partners Groupi ja Taani investeerimisfirma Northern Horizoni ühisettevõte. Tehingu väärtus on 45,75 miljonit eurot.

Tegemist on East Capitali möödunud aasta lõpus loodud fondi esimese ostuga, mis sihib 400-500 miljoni euro suurust kinnisvaraportfelli.

24-korruselise hoone väljarenditav pindala on umbes 16 000 ruutmeetrit ning tervet hoonet kasutab SEB pank, mis on seda rentinud alates kõrghoone kasutuselevõtust 1999. aastal.

East Capital Real Estate'i tegevjuhi Madis Raidma sõnul omandab neljas kinnisvarafond tuntud maamärgi Tallinna südames, kus tegutseb rentnikuna turu tugevamaid tegijaid.

«Fondi eesmärgiks on pakkuda investoritele kvaliteetset ärikinnisvara kõikjal Läänemere ümbruses ning ida- ja kesk-Euroopas,» ütles Raidma, kelle sõnul on rendihinnad püsinud viimastel aastatel Tallinnas stabiilsetena.

«Erinevalt ülejäänud Euroopast pole me siin näinud äkilist tõusu, mis näitab, et investeeringu tootlikkus pole ainult kõrge, aga ka jätkusuutlik. SEB peakontor on tugev täiendus meie portfellis kiire kasvuga regioonis, kus nõudlus ärikinnisvara järele linnakeskustes püsib,» selgitas Raidma, kelle kinnitusel on kinnisvarafondil juba töös ka mitmeid järgmisi märkimisväärseid investeeringuid.

SEB peahoone tehingut finantseerib Swedbank, ostjat nõustas Fort Legal ning müüjat advokaadibüroo Cobalt.

East Capital Real Estate IV asutati 2019. aasta lõpus ning see on firma neljas kinnisvarafond, mis keskendub Balti riikide ja Kesk-Euroopa varadele.

Fond investeerib peamiselt büroo- ja logistikahoonetesse. Ettevõtte teatel on fondi vastu suurt huvi tundnud mitmed Europpa institutsionaalsed investorid ning neljanda fondi varade mahuks plaanitakse 400 kuni 500 miljonit eurot.

East Capital Real Estate'i meeskond tegutseb Stockholmis, Tallinnas, Riias ja Vilniuses. Kinnisvarafirma kolmandasse fondi kuulub Tallinnas näiteks Hiltoni hotell, möödunud aasta lõpus soetati 19 miljoniga Riia lennujaama lähedal logistikapark.

Firma omanikuks on East Capital Holding AB, mis ostis 2008. aastal Arco Varalt 50-protsendilise osaluse ning sai ettevõtte ainuomanikuks.

Kolmas pangahoone tehing

Möödunud aasta lõpus ostis Neinar Selile kuuluv Kek Arendus OÜ Danske Bankilt viimase Narva maanteel asunud Eesti filiaali peakontori. Aasta varem ostis Selile kuuluv Rondam AS Toomas Lumanilt Luminori peahoone Tallinnas aadressil Liivalaia 45.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles