Galerii ⟩ EBS ehitab Tallinnasse 30-korruselise kõrghoone (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy

Estonian Business School (EBS) kavandab Tallinna kesklinna Lauteri ja Maakri piirkonda 30-korruselist kõrghoonet, kuhu tulevad büroohotell, EBSi tudengitele mõeldud ühiselamu ja korterid. 

EBSi korraldatud arhitektuurikonkursil soovis osaleda 37 bürood ja büroode konsortsiumit, kelles žürii valis võitjaks Soome arhitektuuribüroo Arkkitehtitoimisto ALA OY töö.

Kõrghoonesse tuleb ettevõtluskiirendi ja teadusmahukatele iduettevõtetele suunatud büroohotell. Selle kohale rajatakse peamiselt EBSi õppuritele suunatud majutusblokk. Hoone ülemistele korrustele tulevad korterid, mille müügituluga kaetakse suurem osa EBSi õppe- ja ettevõtluskeskkonna laienduseks vajalikest investeeringutest.

«Kuna korterite peamine sihtgrupp on edukad ettevõtjad, siis loodame, et ka elanikud hakkavad kaasa lööma kooli kogukonnas õppurite, mentorite, külalisõppejõudude,  tulevaste tööandjate ja ingelinvestoritena. ALA arhitektide ideekavand sobib hästi Maakri kvartalisse ning realiseeritud projekt saab olema oluline maamärk – äri- ja majandushariduse ning uue ettevõtluse kodu Tallinna südames,» lausus EBSi kantsler Mart Habakuk.

Žürii hindas võidutöö tugevuseks torni lahendust, mis eristub linnaruumist, kuid on elegantse ja südalinnale sobiliku arhitektuuriga. «Rõdudega torni lihtne ja selge vorm on samas rikkalike nüanssidega, väga funktsionaalne ja heaks kontrastiks tehnitsistlikele  klaashoonetele, mis Maakri piirkonnas täna domineerivad,» selgitas žürii liige Indrek Allmann. Arhitektuurkonkursi žüriisse kuulusid veel Viljar Arakas, Mart Kalm, Ignar Fjuk, Ülar Mark ja Mart Habakuk.

Lisaks täiesti uuele kõrghoonele näeb ALA arhitektide võidutöö ette olemasoleva 6000-ruutmeetrise Lauteri tänava õppehoone 4500 ruutmeetri suurust juurdeehitust, mis ulatub kuni Lennuki tänavani. Uude õppehoonesse tulevad õppetöö vajadustega kergesti kohandatavad auditooriumid, rühmatööruumid, erinevate ürituste korraldamiseks sobivad alad, vaikse töö alad ja stuudiod. 

Projekteerimistöödega alustamine jääb nüüd ootama Lauteri 3 detailplaneeringu kehtestamist. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles