Kohalikud omavalitsused said rohkem maksuraha

BNS
Copy
Tallinna vanalinn
Tallinna vanalinn Foto: Tairo Lutter

Maksu- ja tolliamet andis juunikuus kohalikele omavalitsustle 101,8 miljonit eurot üksikisiku tulumaksu. Seda on 1,9% rohkem kui mullu samal ajal.

Selle aasta kuue kuuga on MTA eraldanud kohalikele omavalitsustele üksikisiku tulumaksu 4,3 protsenti enam kui mullu samal ajal ehk kokku 621,8 miljonit eurot, selgub MTA andmetest.

Juunis eraldas amet enim tulumaksu Tallinna linnale, kus maksutulu tõusis aastaga 3,4 protsenti 39,5 miljoni euroni. Kuue kuuga on Tallinna linnale eraldatud 240,6 miljonit eurot tulumaksu ehk 5,1 protsenti enam kui aasta varem.

Tartu linna tulumaksulaekumine oli juunikuus 7,2 miljonit eurot, mida on 0,4 protsenti mullusest rohkem. Aasta algusest on MTA Tartu linnale eraldanud 44,8 miljonit eurot, mida on 4,8 protsenti enam kui möödunud aastal.

Pärnu tulumaksulaekumine langes juunis aastaga 3,9 protsenti 3,3 miljonile eurole. Kuue kuu laekumine kasvas aastavõrdluses 2,3 protsenti 19,3 miljoni euroni.

Narva linnale eraldas MTA juunis 2,5 miljonit eurot, mida on 3,9 protsenti vähem kui aasta varem. Kuue kuu jooksul on linna tulumaksulaekumine kasvanud 1,2 protsenti 15,4 miljoni euroni.

Kohalike omavalitsuste eelarvesse laekub käesoleval aastal 11,93 protsenti ehk üle poole sissekirjutusega inimeste tulumaksust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles