USA presidentide rõivatootja läks pankrotti

PM Majandus
Copy
President Abraham Lincoln.
President Abraham Lincoln. Foto: www.flickr.com

Üle 200-aastane USA rõivafirma Brooks Brothers Group taotles pankrotikaitset, süüdlasteks koroonapandeemia mõju riideärile ja suur võlakoorem.

End Ameerika vanimaks nimetav rõivafirma on järjekordne vana kooli riidemüüja, mis on sunnitud koroonapandeemia tõttu kehtestatud piirangute pärast pankrotikaitset otsima, vahendas Bloomberg. Sama teed on juba läinud Neiman Marcus, J. Crew ja John Varvatos Enterprises.

Delaware’i osariigis tehtud pankrotikaitse taotlus lubab ettevõttel edasi tegutseda, kuni see töötab välja saneerimisplaani oma ärimudeli korrastamiseks ja võlgade tasumiseks.

Pandeemia andis ettevõttele tugeva hoobi, sest kodunt töötamisega vähenes järsult nõudlus ülikondade järele, mille poolest firma on iseäranis tuntud. Niigi raskustes Brooks Brothers oli end juba möödunud aastal müüki pannud. Ettevõtte palgal on üle 4000 töötaja.

Brooks Brothersi esimene pood avati Manhattanil 1818. aastal ja selle lihtsad klassikalised ülikonnad on levinud näiteks Wall Streeti pangatöötajate hulgas. Selle riideid kandis Abraham Lincoln ja veel terve rida USA presidente. Praegu valmistab ettevõte rõivaid nii meestele, naistele kui ka lastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles