Logistikahiiglane premeerib poolt miljonit töötajat

PM Majandus
Copy
Deutsche Post DHLi pakikeskus Saksamaal Bochumis asub kunagises Opeli tehases.
Deutsche Post DHLi pakikeskus Saksamaal Bochumis asub kunagises Opeli tehases. Foto: Caro / Oberhaeuser/Caro / Oberhaeuser/ Scanpix

Saksa logistikakontsern Deutsche Post DHL premeerib töötajaid, sest äri õitseb hoolimata koroonakriisist.

Üks maailma suuremaid logistikafirmasid Deutsche Post DHL annab enam kui poolele miljonile töötajale 300 eurot preemiat ja maksab välja dividende, sest kontserni äri õitseb koroonakriisist hoolimata, vahendas Financial Times.

Bonnis paiknev ettevõte on lõiganud kasu veebikaubanduse buumist ja sellest, et kontserni kaubalennukid läksid reisilennunduse peatumisel rohkem hinda. Kui lennufirmad oma liine sulgesid, siis kadus nimelt sellega ka võimalus reisilennukeid kaubaveoks rakendada.

Deutsche Post DHL teatas teise kvartali tegevuskasumi tõusust veerandi võrra 1,09 miljardi euroni, kui välja arvata ühekordsed mahakandmised. «Oleme saavutanud väga head tulemused ja tugev märk on see, et tarbijad kulutavad endiselt raha ning rohkem veebis,» ütles ettevõtte tegevjuht Frank Appel. «Oleme märk sellest, et üldine nõudlus jälle taastub, ja inimesed peavad seda kuulma, et nad muutuks jälle veidi enesekindlamaks.»

Deutsche Post DHL prognoosib tänavu kasumiks 3,8 miljardit eurot ja kavatseb augustis toimuva aastakoosoleku järel maksta dividende 1,15 eurot aktsia kohta.

Teises kvartalis alanes kasum ettevõtte neljast äriüksusest vaid ühes, mis haldab suurettevõtete tarneahelaid. Süüdlaseks oli suuresti äritegevuse pidurdumine moe- ja autotööstuses. Ametiühingud on hoiatanud ka koondamiste eest selles üksuses, kuid Appeli kinnitusel püüab ettevõte riiklike tugiprogrammide abil säilitada võimalikult palju töötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles