Ensto hakkas Keila tehases tootma nutikaid elektriradiaatoreid

BNS
Copy
Mobiiltelefon. Foto on illustratiivne.
Mobiiltelefon. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Tootmis- ja tehnoloogiaettevõtte Ensto Ensek alustas oma Keila tehases nutikate, mobiiliäpiga juhitavate elektriradiaatorite valmistamist. 

Tootmine koliti Soomest Porvoo tehasest Keilasse, kuhu loodi juurde 12 töökohta. Uue tootmisharu käivitamiseks investeeris ettevõte 300 000 eurot, teatas Enso Ensek. 

Ensto Enseki tegevjuht Kaarel Suuk kommenteeris pressiteates, et Ensto on tegutsenud elektrikütteseadmete turul juba üle 35 aasta ja tal on hea meel, et Ensto Grupp otsustas elektriradiaatorite tootmise just Eestisse tuua ning oma siinset äri kasvatada.

«Elektriradiaatorite tootmine on Eestis uus teema, mis lisab mitmekesisust kogu Eesti tööstussektorile,» ütles Suuk. 

Hoolimata eriolukorra piirangutest sujus Ensto teatel automaatse lehtmetalli liini, kahe tööstusroboti ja kõige muu tootmise juurde kuuluva kolimine ühest riigist teise ladusalt.

Suuki sõnul on radiaatorite tootmise kolimine osa Ensto Grupis toimuvatest ümberkorraldustest, mille eesmärk on tagada, et igas tehases keskendutakse sealsetele tugevustele ja põhitegevustele.

«Eestis keskendume Keila tehases üha enam standardtoodete tootmisele, tootlikkuse kasvatamisele ning teeme investeeringuid automatiseerimisse, Paide tehasest on saamas Ensto valgustite tehas,» selgitas Suuk. 

Uues elektriradiaatorite tootmises Keilas valmistatakse nii mehaanilise kui elektroonilise termostaadiga radiaatoreid ning nutikad, ehk mobiiliäpiga juhitavad on just elektroonilise termostaadiga seadmed. 

Ensto Ensek on Eestis tegutsev tehnoloogiaettevõte, mis kuulub rahvusvahelisse kontserni Ensto Grupp ja tegutseb elektriseadmete ja -tarvikute valdkonnas. Eestis on Ensto Ensekil tehased Keilas ja Paides, ettevõttes töötab ligi 450 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles