Tallink desinfitseeris kogu Silja Europa, mille pardal oli nakatunu (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Silja Europa
Silja Europa Foto: VALDA KALNINA/EPA

Tallink kinnitas, et peale positiivse Covid-19 proovi andnud reisija kajuti desinfitseeriti põhjalikult ka kogu ülejäänud Silja Europa. 

Eile teatas Soome terviseamet (THL) koroonaviiruse leviku juhtumitest reisilaevadel, sealhulgas mainiti Tallink Gruppi. Tallink kinnitas, et on saanud THL-lt info, et Soome kodanik, kes reisis laevaga Silja Europa ristlusreisil Helsingi-Tallinn-Helsingi koos üleöö laevas viibimisega 30. juunist 1. juulini, andis Soomes positiivse tulemusega koroonaviiruse Covid-19 proovi.

«Oleme teavitanud olukorrast kõiki sel laevareisil olnud teisi reisijaid ning meeskonna liikmeid ja edastanud neile Soome Terviseameti soovitused e-posti aadressile,» teatas Tallinki kommunikatsioonispetsialist Kai-Ines Nelson.

Positiivse diagnoosi andnud reisija kirjutas Nelsoni sõnul enne pardale astumist alla tervisedeklaratsioonile, millega kinnitas, et tal ei ole ühtegi viirussümptomit. Haigestunu ja tema lähikontaktsed on praegu Soomes karantiinis.

Teisi isikuid, kes võisid selle reisijaga kontaktis olla, ei pea Soome Terviseameti juhtnööride kohaselt karantiini paigutama, kuid THL soovitab kõigil, kes sel reisil viibisid, oma tervislikku olukorda tähelepanelikult jälgida mis tahes Covid-19 sümptomite suhtes, ning sümptomite ilmnedes tuleks pöörduda oma perearsti poole edasiste juhtnööride saamiseks.

«Lisaks pöörame tähelepanu asjaolule, et sellel väljumisel oli laeva täituvusprotsent 30, mis tähendab, et haigestunu sotsiaalne kontakt teiste reisjatega oli üsna piiratud kogu reisi aja,» selgitas Nelson.

THL väidab, et reisijal olid sümptomid juba enne reisile tulekut. Kuna info nakatumise kohta kinnitati mitu päeva peale reisi, on raske kindlaks teha, kus täpselt see inimene Soomes enne ja pärast reisi viibis. Tema liikumise väljaselgitamisega tegeleb Soome Terviseamet.

«Laeva kajut, kus reisija viibis, nagu ka kogu laev, on pärast reisi põhjalikult desinfitseeritud. Ühtlasti puhastatakse ja desinfitseeritakse laeva kontaktpindu regulaarselt ja põhjalikult vastavalt viirushooaja ohutusnõuetele ja reeglitele,» julgustas Nelson reisijaid laevasõitu mitte pelgama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles