Uber ostab toidukulleri

Liina Laks
Copy
Uberi auto
Uberi auto Foto: Reuters/ScanPix

USA transpordiettevõte Uber plaanib osta 2,65 miljardi dollariga toidukulleri Postmates.

Postmatesi eest ei pea Uber aga sulas maksma: Bloombergi andmetel tehakse tehing aktsiatega ehk Postmatesi omanikud saavad 2,65 miljardi dollari väärtuses Uberi aktsiaid. Uberi aktsia kaupleb 30 dollari tasemel. Firma tuli alles möödunud aastal börsile ning IPOs osalenud investorid pidid aktsia eest välja käima 45 dollarit – see hind pole tänaseni taastunud. Ettevõte on ka kurikuulus oma kahjumi suuruse poolest: möödunud aastal teeniti 8,5 miljardi dollari suurune kahjum ning tänavu esimese kvartaliga kaotas Uber 2,9 miljardit dollarit.

Postmates loodi 2011. aastal ning oli omal ajal esimesi kullerfirmasid, kes äpi kasutusele võttis. Selle taga on Saksamaa ettevõtja Bastian Lehmann, kes varem on Gründerzenele öelnud, et näitas Postmatesi algusest peale USA ettevõttena – muidu poleks olnud võimalustki investoritelt raha saada.

Tehing tuleb pärast seda, kui Uberil kukkus läbi plaan osta teine toidukuller Grubhub. Viimase napsas Uberi eest Euroopa firma Just Eat Takeway 7,3 miljardi dollariga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles