Graafik ⟩ Lõunanaabrite diislikütuse hinnad sööstsid Tallinnast mööda (6)

BNS
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Circle K reedesest Baltikumi pealinnade hinnavõrdlusest selgub, et pärastlõunase seisuga sai Tallinnas diislikütust tankida odavamalt kui Riias ja Vilniuses. Bensiini hinnad on lõunanaabrite omadest siiski kõrgemad.

Kui veel 24. aprillil oli diisli hind Circle K Eesti jaamades 1,199 eurot ehk enam kui 30 senti kallim kui Riias ja Vilniuses, siis nädal aega hiljem jõustunud aktsiisilangetus lõikas Eesti tanklates hinnalt 20 senti ja nii on see jäänud praeguseni.

Võrreldes jaanuari algusega, mil USA ja Iraani pinged ähvardasid sõjaga lõppeda, on maailmaturgudel langenud ka naftahinnad. Poole aastaga on maailmaturuhindade ja aktsiisilangetuse koosmõjul diisli hind langenud Eestis 42,7 senti liitri kohta. Riias on hind langenud 25,1 senti ja Vilniuses 14,2 senti liitri kohta.

Võrreldes eelmise nädalaga võrreldes püsisid kütusehinnad Tallinnas muutumatul tasemel, Riias hinnad langesid ja Vilniuses tõusid.

Riias langesid eelmise reedega võrreldes nii bensiinikütuste kui ka diislikütuse hind ühe sendi võrra.

Vilniuses kerkisid nii 95-oktaanise bensiini kui ka diislikütuse hind nädalaga 2,7 senti. 98 miles plus bensiini hind tõusis Leedu pealinnas 1,7 senti.

Baltimaade pealinnade kalleimat bensiinikütust müüakse jätkuvalt Tallinnas. 95-oktaanise bensiini hind oli reede hommiku seisuga Eesti pealinnas 1,199 eurot, mis oli 8,5 senti kallim kui Riias ja 9,6 senti kallim kui Vilniuses.

98 miles plus bensiini hind oli Tallinnas 1,249 eurot, mis oli Riia ja Vilniuse hindadest kallim vastavalt 7,5 senti ja 7,7 senti.

Baltimaade odavaimat diislikütust müüakse sellel nädalal Tallinnas. Diislikütuse hind Eesti pealinnas oli 0,999 eurot ehk 2,5 senti odavam kui Riias, ning 0,4 senti vähem kui Vilniuses.

 

Hinnavõrdlus on informatiivne. Kütusehinnad võivad tanklati erineda.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles