Suur edetabel: need on Eesti investorite lemmikaktsiad

Liina Laks
Copy
Kauplejad Wall Streetil: esimene kvartal pakkus rohkelt närvikõdi investoritele ja võimalusi kauplejatele. Kui märtsis kukkus üks maailma enimjälgitud aktsiaindeks S&P 500 koroonakriisi tõttu 30%, siis tänaseks on ta peaaegu oma aasta alguse tasemeni jõudnud.
Kauplejad Wall Streetil: esimene kvartal pakkus rohkelt närvikõdi investoritele ja võimalusi kauplejatele. Kui märtsis kukkus üks maailma enimjälgitud aktsiaindeks S&P 500 koroonakriisi tõttu 30%, siis tänaseks on ta peaaegu oma aasta alguse tasemeni jõudnud. Foto: AFP/SCANPIX

Esimene poolaasta pakkus börsiinvestorile tugevat närvikõdi: aktsiaturgude kiirele langusele märtsikuus järgnes hiliskevadel vaat et sama pöörane taastumine. Eestlased kasutasid ärevaid koroonaaegu kauplemiseks.

«Tehinguaktiivsus on käimasoleva aasta esimesel poolel olnud LHV jaoks rekordiline,» kiitis LHV investeerimisteenuste juht Martin Mets. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on investorite arv LHVs kasvanud pea 150%. «Sellele on kindlasti kaasa aidanud ka teenustasude kaotamine Balti turul. See võimaldab investoritel juba päris väikeste summadega oma esimesi tehinguid teha ja ka ilma lisatasuta tehinguid ajas hajutada,» lisas Mets.

Eesti investoreid ajas aasta lõpus kontosid avama ka Coop Panga börsiletulek, mis tõi Nasdaqi hinnangul ainuüksi nädalaga juurde 4600 uut aktsiahuvilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles