Muuga sadamas peeti kinni Panama laev (5)

BNS
Copy
Muuga sadam. FOTO: Sander Ilvest
Muuga sadam. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Veeteede amet pidas neljapäeval Muuga sadamas kinni mugavuslipu all sõitva Panama laeva Pacific Seagull seoses laeva meeskonna poolt Rahvusvahelise Transporditöötajate Föderatsiooni (ITF) inspektorile Eestis tehtud kaebusega.

Laev saabus Eestisse 29. juunil ning järgmisel päeval külastas laeva ITF inspektor. Kontrolli käigus selgus, et üheksa filipiinlasest meremeest on laeval juba mullu 26. veebruarist ehk üle 16 kuu ning nende üheksakuulised meretöölepingud ja lepingute pikendused lõppesid juba 26. märtsil.

Aasta algusest saadik oli meremeestele jagatud lubadusi neid koju saata, kuid seoses koroonapandeemiast tingitud olukorraga olid need lubadusteks jäänudki.

ITF-i inspektor Eestis Jaanus Kuiv ütles, et Eesti on koroonapiiranguid kõvasti leevendanud ja siin on ka laevameeskondade vahetus lubatud.

«Pacific Seagulli järgmisteks sihtpunktideks on sadamad Honduurases ja Guatemaalas, nende riikide piirid on aga kinni. Seega oli praegu parim võimalus meremehed koju saata nüüd. Osad neist on laeva pardal olnud ligi 1,5 aastat ja see on liig, mis liig ning meretöö konventsiooni jäme rikkumine. Viimase kohaselt saab meremeest laevas kinni hoida maksimaalselt 11 kuud,» märkis ta.

ITF-i inspektori poolt informeeriti laeva lipuriigi, Panama mereadministratsiooni, laevaomanikku ja Eesti Veeteede Ametit.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles