Dmitri Jegorov lahkub esimesel võimalusel asekantsleri ametist (13)

Marica Lillemets
, vanemtoimetaja
Copy
Dmitri Jegorov.
Dmitri Jegorov. Foto: Erik Prozes

Eesti üks väljapaistvamaid ametnikke, rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov lahkub esimesel võimalusel töölt ja suundub Viini.

See tähendab, et Eesti maksu- ja tollipoliitika jääb lühikese aja jooksul ilma kahest tippjuhist. Täna teatas ka maksu- ja tolliameti peadirektor Valdur Laid, et paneb septembrist ameti maha, et võtta vastu uued väljakutsed erasektoris.

Asekantsler Dmitri Jegorov läheb aga tööle Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juurde. Juba aprillis IMF-i Balkanimaade residendina alustama pidanud Jegorov naerab kommentaari andes telefoni. «Olen juba mitu lahkumispidu pidanud, aga viirusepuhang ja IMFi paberimajandus hoiavad mind siinsel töökohal kinni,» sõnas Jegorov.

Ta hakkab edaspidi resideeruma Viinis, juhtides järgneva kahe aasta jooksul IMFi missiooni Balkanil.

Jegorov on töötanud alates 2001. aastast erinevatel ametikohtadel maksu- ja tolliametis, muuhulgas peadirektori asetäitjana põhiprotsesside alal, mis hõlmas teeninduse, maksude, tulude, tollikorralduse, kontrolli ja uurimise valdkondi. Tema varasem töökogemus on KPMG Estonia ärirahanduse konsultandina. Jegorov osales ka kahel rahvusvahelise valuutafondi missioonil Tadžikistani maksuadministratsiooni juures.

Vahetult enne praeguse valitsuse ametisse nimetamist pikendati Jegorovi volitusi maksu- ja tollipoliitika asekantslerina 2024. aasta augustini.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles