Volvo kutsub turvavöö probleemi tõttu Eestis hooldusse tuhandeid autosid

Erik Aru
, BNSi ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Tagasikutsutavate autode hulgas on ka Volvo S60.
Tagasikutsutavate autode hulgas on ka Volvo S60. Foto: tootja

Hiina Geelyle kuuluv Rootsi autofirma Volvo Cars teatas kolmapäeval, et kutsub ülemaailmselt tagasi hooldusse pea 2,2 miljonit autot, Eestis puudutab probleem rohkem kui 4300 autot.

Probleem puudutab esiistmete turvavöödega ühendatud teraskaablit, mis teatud tingimustes aja jooksul kulub ja nõrgeneb, vähendades turvavöö kaitsevõimet, teatas firma.

Volvosid Baltimaadesse toova Volvax Balti turundusdirektor Tiit Lillipuu ütles, et 2007.–2020. mudeliaasta autode esiistmete turvavööde kinnitust puudutav teenindusse kutsumine on praegu väga värskes faasis ja ettevõtteni pole kogu vajalik teave tehasest praeguseks veel jõudnud.

Volvaxile teadaolevalt kuulub Eestis teenindusse kutsumise alla 4318 Volvot. «Arvestades aga seda, et  Volvo on üks populaarsemaid imporditavaid sõiduautomarke Eestis, võib arvata, et tegelik hulk on oluliselt suurem, sest märgatav osa sissetoodud vanematest sõidukitest ei ole kunagi Volvo volitatud teenindust külastanud,» nentis Lillipuu. «Koostöös maanteametiga jõutakse loodetavasti siiski ka nende autode omanikeni. Teavitame Volvo kliente Eestis suve jooksul, et kokku leppida Volvo teeninduse külastused.»

Praegu teadaolevalt tarnib tehas vajalikud osad, et võimalikud vigased turvavöökinnitused Volvo kulul oma esindustes välja vahetada, alates novembrikuust. Seni võivad Volvo omanikud oma sõidukeid edasi kasutada.

«Anname Volvo ja Info-Auto kodulehtedel ja sotsiaalmeedikanalites lähipäevil teada, millele pöörata tähelepanu oma Volvo esiistmete turvavööde kasutamisel ja mida teha selleks, et olla teavitatud, kas teie sõiduk kuulub teenindusse kutsumise alla,» kinnitas Lillipuu.

Volvo Cars, mis kaasaegsed kolmeotsalised turvavööd 1959. aastal turule tõi, teatas, et ei ole saanud teateid probleemiga seotud vigastustest.

Hooldusse kutsumine puudutab uudisteagentuuri AFP andmeil 2 183 701 autot üle maailma, mille vigane komponent välja vahetatakse. Tegemist on ettevõtte ajaloo suurima tagasikutsumisega. Mõjutatud sõidukite seas on mudelid Volvo S60, V60, XC60, V70, XC70 ja S80.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles