Tallinn liitis Kadrioru Pargi ja Tallinna Kalmistud (1)

BNS
Copy
20.09.2017. Tallinn. Kadrioru park. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
20.09.2017. Tallinn. Kadrioru park. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi

Tallinna linnavõim liitis kolmapäevast keskkonna- ja kommunaalameti hallatavad Kadrioru Pargi ja Tallinna Kalmistud, jättes liidetud asutuse nimeks Kadrioru Park.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on kahe keskkonna- ja kommunaalameti allasutuse töö ümberkorraldamine ja liitmine osa linna suuremast strateegilisest plaanist optimeerida kogu linnasüsteemi, teatas linnavalitsuse pressiesindaja.

«Me analüüsisime ja kaardistasime üldist pilti juba enne koroonaviirusest tingitud eriolukorda. Üks suund oli just asutuste ja struktuuriüksuste arvu vähendamine, mis võimaldab meil juhtimiskulusid optimeerida,» lisas Kõlvart. 

Asutus Kadrioru Park loodi 1. juulil 2002. Praeguseks kuuluvad asutuse alla Kadrioru park, Kalamaja kalmistupark, Harju tänava haljasala, Tammsaare park ning Tallinna purskkaevud. Kadrioru Pargi tegevusvaldkonnaks on Kadrioru pargi haldamine ja arendamine ning teiste asutuse haldusesse antud parkide ja haljasalade ning purskkaevude hooldamine.

Tallinna Kalmistute tegevusvaldkonnaks on Metsakalmistu, Rahumäe, Hiiu-Rahu, Siselinna, Pirita, Pärnamäe ja Liiva kalmistu haldamine ning matuse- ja kalmistuteenuste osutamine. 

Kahe asutuse liitmise tulemusena saab asutus Kadrioru Park oma tegevust laiendada ja pakkuda mitmekülgsemaid teenuseid ka kalmistute hooldamisel. Kuna parkide ja kalmistute hooldamine on sarnased tegevused, on võimalik ühendada kahe hallatava asutuse ülesanded ning kasutada ressursse efektiivsemalt.

Hallatavate asutuste ümberkorraldamise käigus kinnitatakse Kadrioru Pargi uus koosseis, kus kolmapäevase seisuga saab olema 104 ametikohta, seitse ametikohta likvideeritakse. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles