T1 investor on valmis keskuse päästmiseks uut raha andma (4)

PM Majandus
Copy
T1.
T1. Foto: Sander Ilvest

Sixth Street Partners teatas avalikus kirjas, et T1 kaubanduskeskuse päästmiseks läheks vaja 10 miljoni euro jagu täiendavaid investeeringuid ning et fond on valmis ka ise kaubanduskeskuse päästmiseks lisainvesteeringuid tegema.

Sixth Street Partners kinnitas, et nende hinnangul vajab keskus üle 10 miljoni euro ulatuses investeeringuid. «Oleme nõus tegema T1 uusi investeeringuid, vastavalt tegelikule investeeringuvajadusele. See nõuaks omaniku vahetumist,» ütles Sixth Street Partners Postimehele.

Fondi hinnangul tingis T1 ebaõnnestumise asjaolu, et «Pro Kapital oli teinud T1 haldamisel kõik valesti. Külastajate voo optimeerimiseks mõeldud arhitektuurne planeering on ebaõnnestunud, puudub professionaalne rendisuhete haldus ning korralik finantshaldus. Kõige kehvem oli see, et T1 ei vastanud tarbijate ootustele. Poodide valik jätab soovida, kuna puuduvad keskmist külastajat kõnetavad laiatarbebrändid», teatas fond kirjas. Samuti ei soovinud Pro Kapital rajada nende soovitusel sissepääsu Ülemiste City-poolsele küljele.

«Tegu on keskusega, mis suudab täita erinevaid funktsioone, muutuda ning kohanduda kogukonna ootuste ja vajadustega. T1 puhul on näha palju kasutamata potentsiaali, mis tooks kasu rentnikele, külastajatele ja tervele Tallinnale. Paraku on olukorras, kus rentnikud lahkuvad ja T1 kritiseeritakse tava- ja sotsiaalmeedias, Pro Kapitali poolt tulnud vaid üks vabandus teise otsa,» kirjutas fond. Fondi hinnangul ei tohiks T1 püüda konkureerida Ülemiste keskusega, vaid moodustama temaga koos Tallinna nurgas ühtse terviku.

«Et meie kavatsused oleksid selged: haldame USA-s ja Lääne-Euroopas pensionifondide ja pensionäride varasid mahus 34 miljardit USA dollarit ja võtame oma vastutust nende ees väga tõsiselt. Oleme nõus tegema T1 uusi investeeringuid ja teeme kõik endast oleneva, et kaitsta oma investeeringut ja ning õigusi ning teha T1-st edulugu,» kirjutas Sixth Street Partners.

Investorite tüli ajalugu

T1 kaubanduskeskust haldav Moekombinaat kuulub börsiettevõttele Pro Kapital Grupp. T1 ümber lahvatas investorite tüli kevadel, kui Moekombinaat esitas kohtule saneerimispalve.

T1 suurinvestor, kes on enda sõnul paigutanud projekti 65 miljonit eurot, näeb saneerimiskavas Pro Kapitali püüdu teda halvemasse seisu jätta.

Pro Kapitali esindajate sõnul proovib aga Sixth Street saneerimist nurjata ning hoopis teisi investoreid endaga võrreldes kehvemasse seisu jätta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles