Eesti idufirma kaasas 3 miljonit dollarit

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Pactumi asutajad (vasakult) Kristjan Korjus, Martin Rand ja Kaspar Korjus.
Pactumi asutajad (vasakult) Kristjan Korjus, Martin Rand ja Kaspar Korjus. Foto: Pactum

Kevadel Walmartiga koostööd alustanud Eesti idufirma Pactum, mis arendab läbirääkimiste tehisintellekti, kaasas enamate klientideni jõudmiseks 3 miljonit dollarit.

Kaasamisringis osalesid Berliini riskikapitaliettevõe Project A, digitaalseid lepinguid haldav DocuSign ning varasemad Pactumi investorid, teatas ettevõte.

Möödunud aastal asutatud Pactum aitab ettevõtetel leida uut väärtust tarnijalepingutest. Ettevõtte loojad on pikka aega e-residentsuse projekti vedanud Kaspar Korjus, tema vend Kristjan Korjus, kes oli varem Starship Technologies'i tehisintellekti juht ning iduettevõtja ja VitalFields'i looja Martin Rand.

Paljudel Fortune Global 2000 ettevõtetel on tuhandeid uuendamata lepinguid, kuna neid on palju ning need on väikesemahulised, on nad suure arvu tõttu hanke läbirääkijatele üle jõu käivad.

Pactum suudab tehisintellekti abiga need lepingud uuesti läbi rääkida, vabastades sedasi kapitali ning parandades lepingutingimusi kõigile osapooltele. Walmart on üks näiteid, kellega Pactum sarnasel eesmärgil kevadel koostööd alustas.

«Antud rahastusvoor aitab Pactumi tehnoloogia viia rohkemate ettevõteteni, kes seda vajavad,» ütles Pactumi tegevjuht Martin Rand. «Project A on tehnoloogia ja tehisintellekti edulugudesse investeerimisel esirinnas ja DocuSign on lepingumaailmas väga tuntud kaubamärk, pakkudes sedasi ideaalset tasakaalu,» lisas ta.

«Oleme veendunud, et tehisintellektil põhinevad süsteemid kujundavad kaubandusläbirääkimiste tulevikku. Pactumil on olemas kõik eeldused, et mängida selles tulevikus olulist rolli. Seetõttu on meil hea meel seda suurepärast ettevõtet toetada,» ütles Project A partner Uwe Horstmann.

Pactum teeb läbirääkimisi mitmetes ärivaldkondades ja tööstusharudes ning enamus kliente on Fortune 500 ettevõtted. Keskmiselt eelistab 74–82 protsenti tehisintellektiga suhelnud ettevõtetest seda inimesega vestlemisele. Hiljutiste klientide jaoks tõstis Pactum pikaajaliste tehingute väärtust keskmiselt 11 protsendi võrra, tõustes 27 protsendini.

Pactumi analüütikute meeskond alustab igat projekti läbirääkimiste väärtusfunktsiooni kaardistamisega. Seda tehakse koostöös vestlusrobotiga, mis on võimeline iseseisvalt läbirääkimisi pidama, lähtudes Pactumi läbirääkimisteadlaste koostatud parimatest praktikatest. Kui läbirääkimised on lõpule viidud, värskendatakse kogu teavet vajalikes süsteemides nagu ERP ja CRM.

Möödunud aastal kaasas ettevõte teenuse arendamiseks miljon eurot kasvukapitali kohalikelt Skype'i ja Transferwise'i taustaga investoritelt nagu Jaan Tallinn, Taavet Hinrikus, Ott Kaukver ja Sten Tamkivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles