Saksamaa suurpank valmistub hiigelkärpeks

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Commerzbanki juht Martin Zielkelt oodatakse kärpeid.
Commerzbanki juht Martin Zielkelt oodatakse kärpeid. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS

Saksamaa suurpank Commerzbank võib kärpida enam kui 7000 töökohta ja sulgeda 400 kontorit, et saada kulusid alla.

Commerzbanki juht Martin Zielke ja panga finantsjuht Bettina Orlopp kavatsevad võimalikku kärpeplaani tutvustada kolmapäeval nõukogule, kirjutab Bloomberg.

Lõplikku otsust siiski veel tehtud pole, kuna mitmed panga tippjuhid on skeptilised, kas nii suur kärbe on üldse jõukohane ja teostatav. Lisaks seisavad sellele vastu töötajate esindajad, keda on panga nõukogus 50 protsenti. Väidetavalt on laual ka mõõdukam kärpeplaan.

Commerzbankis töötab kokku umbes 40 000 inimest.

Panga esindaja ütles Bloombergile, et nad ei anna hetkel kommentaare, kuna ühtki otsust veel tehtud pole. Kokkuhoiukava avaldatakse koos teise kvartali tulemustega, lubas ta.

Commerzbanki juht Zielke on jäänud viimasel ajal kriitikatule alla. Panga suuruselt teine aktsionär, USA fond Cerberus on juhtkonnale ette heitnud langevat aktsia hinda. Kui 2018. aasta jaanuaris maksis panga aktsia 14 eurot, siis tänavu märtsis vaid 2,8 eurot.

Zielke eelmine kärpekava, millega ta tuli välja aasta tagasi, valmistas investoritele valdavalt pettumuse. Neli aastat tagasi lubas ta koondada 7300 inimest, kuid jäi pidama 3600 juures.

Commerzbanki esimese kvartali kahjum ulatus pea 500 miljoni euroni. Nad põhjendasid seda koroonaviiruse pandeemiaga.

Eeldades, et majandus hakkab järk-järgult taastuma pandeemia erimeetmete leevendamise järel, püsib Commerzbanki hinnangul selle käive tänavu aga tõenäoliselt stabiilsena. 

Eelmisel aastal teenis Commerzbank 644 miljonit eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles