Konkurentsiamet: küttehind võib langeda enam kui poole võrra

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Ants Liigus.

Konkurentsiameti peadirektor Märt Ots kinnitas Kuku raadio saates «Vastasseis», et mida aeg edasi, seda enam annab nafta hinna langus tunda ka küttearvetele ja sooja hind võib kevadel langeda vähemalt poole võrra.


Ots selgitas, et gaasi hind jälgib viimase kuue kuu naftahinda ja detsembri-jaanuari suured küttearved olid tingitud suvisest kõrgest naftahinnast.



«Kui prognoosime, et naftahind jääb tänasele tasemele, siis on küttehinna langus 50-60 protsenti, aga see tuleb astmetena,» lisas ta.

Eesti Jõujaamade ja Kaugkütte Ühingu juhatuse liige Tiit Rahkema on enda sõnul küttehinna langusega rahul: «Kaugkütja ei võida sellest, kui hind kõrge on, oleme selle poolt, et kliendid on meiega rahul ja meiega liituvad.»

Rahkema sõnul sattusid kaugkütte firmad hinnatõusu tõttu hoopis kahjumisse. «Kui tooraine hind tõusis, ei olnud sooja hind veel sama kõrge,» viitas ta kuue kuu keskmist arvestavale valemile.

Rahkema sõnul on ka kaugküttefirmad seda meelt, et turu muutustele reageerimine hinnamuudatusega võiks käia palju kiiremalt. «Kuu aega oleks täiesti mõistlik aeg,» pakkus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles