Eesti riigifirma asub sügisest Soomes kaupa vedama (1)

PM Majandus
Copy
Operaili Wabteci PowerHaul vedur Soomes.
Operaili Wabteci PowerHaul vedur Soomes. Foto: Operail

Eesti riigiettevõtte Operail esimesed vedurid on Soome saabunud, samuti on neile antud tegevusluba ja heaks kiidetud ohutusjuhtimissüsteemid, mis tähendab, et kõigi eelduste kohaselt saab kaubavedudega alustada sügisel.

Operaili juhatuse liikme Paul Lukka sõnul on ettevõte teinud pikalt tööd, et Soomes kaubavedudega alustada. «Tegevusluba ja ohutusjuhtimissüsteemi tunnistus on meile olulisteks verstapostideks ning annavad kinnitust, et meie teenuse kvaliteet vastab Soome standarditele,» ütles Lukka.

Operail alustab Soome turul kaubavedu üheksa Wabteci PowerHaul veduriga. Need on kuueteljelised liinivedurid, mis tagavad raskete kaubarongide veoks vajaliku efektiivsuse ja töökindluse. Esimesed kaks PowerHaul vedurit, mis vastavad Euroopa raudtee nõuetele ja standarditele (TSI), on Soomes juba kohal.

Operail on Eesti riigile kuuluv raudtee-ettevõte, mille põhilisteks ärisuundadeks on kaubavedu, vedurite ja vagunite remont ja ehitus ning veeremi rent. Ettevõte annab tööd pea 650 inimesele. Operail gruppi kuuluvad lisaks emaettevõttele (AS Operail) ka vagunirendi ettevõtted AS Operail Leasing ja Operail Leasing Finland Oy ning Soome raudteeveoettevõte Operail Finland Oy.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles