Rahvusvahelist meresõitjate päeva tähistatakse tänavu virtuaalselt

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Meelis Saarlaid andis ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen juhtimise Rio de Janeiros üle Indrek Kivile (esiplaanil vasakul) eelmisel sügisel. Tookord ei osanud keegi aimata, et kevadel peab kapten Saarlaid laeva Arktika reisi asemel läbi karantiinis maailma koju tagasi tooma.
Meelis Saarlaid andis ekspeditsioonilaeva Admiral Bellingshausen juhtimise Rio de Janeiros üle Indrek Kivile (esiplaanil vasakul) eelmisel sügisel. Tookord ei osanud keegi aimata, et kevadel peab kapten Saarlaid laeva Arktika reisi asemel läbi karantiinis maailma koju tagasi tooma. Foto: Antarktika200
  • Pandeemiakriisis palju kannatanud merendusettevõtted tänavu suurt pidu ei pea

Rahvusvahelise mereorganisatsiooni (IMO) eestvedamisel tähistatakse 25. juunil kümnendat korda rahvusvahelist meresõitjate päeva. 

IMO teatas oma kodulehel, et meresõitjad kui Covid-19 pandeemiakriisi eesliinitöötajad mängisid tähtsat rolli esmatarbekaupade, toidu, ravimite ja meditsiinitarvete kohaletoimetamisel, kuid sattusid sageli ise rasketesse olukordadesse. Meretöötajaid tabasid raskused sadamatesse sisenemisel, laevade varustamisel, meeskondade vahetustel ning koju pöördumisel. 

Seetõttu kutsus IMO tänavusel meresõitjate päeval tunnustama liikmesriikide meretöötajaid ning pakkuma neile vajalikku toetust reisimisel ning oma tööülesannete täitmisel. 

Eesti merendusorganisatsioonid otsustasid eriolukorra õtttu meresõitjate päeva tänavu tagasihoidlikult tähistada ning suuremaid avalikke üritusi ei korraldata. Meresõitjaid tervitas oma sotsiaalmeedialehel vastava pöördumisega ka veeteede amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles