Google’i töötajad nõuavad politseile teenuste müümise lõpetamist

PM Majandus
Copy
Gmail.
Gmail. Foto: Internet

Üle 1600 USA börsifirma Alphabeti töötaja nõuab, et ettevõtte allüksus Google lõpetaks e-posti- ja muude teenuste müümise politseiasutustele.

Töötajad saatsid kirja, milles väljendavad oma pettumust, et Google pole liitunud nendega, kes tahavad politseiasutustelt rahastuse ära võtta. Kodanikuõiguste ühendused on aastaid kutsunud üles USA politsei tegevust taltsutama ja George Floydi tapmine politseinike poolt on andnud neile täiendavalt hoogu.

«Me ei tohiks olla äris, mis teenib kasumit rassistlikult politseitöölt,» seisab töötajate kirjas.

Viimastel nädalatel on mitu ettevõtet külmutanud oma koostööd ametivõimudega. Amazon peatas aastaks näotuvastustarkvara pakkumise õiguskaitseasutustele, Microsoft aga teatas, et ei paku seda, kuni tehnoloogia pole riiklikult reguleeritud. Google lõpetas standardkujul näotuvastusteenuste pakkumise 2018. aastal.

Google on oma pilvetehnoloogia müümisel valitsusasutustele jäänud maha konkurentidest Amazonist ja Microsoftist, kuid püüab neile järele jõuda.

Viimastel aastatel on töötajate surve sundinud Google’it loobuma koostööst Hiinaga ja USA kaitseministeeriumiga, kuid ettevõte jätkab sellest hoolimata teenuste pakkumist USA rannavalvele.

Alphabetil on üle 123 000 töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles