Kahemiljardilise pettusega seotud firma eksjuht vahistati

PM Majandus
Copy
Fotomontaaž Markus Braunist Wirecardi peahoone taustal.
Fotomontaaž Markus Braunist Wirecardi peahoone taustal. Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon/Scanpix

Finantsteenustefirma Wirecard endine tegevjuht Markus Braun võeti vahi alla kahtlustatuna raamatupidamispettuses ja turu manipuleerimises, teatas Müncheni prokuratuur täna hommikul.

Prokuratuur süüdistab Brauni ettevõtte bilansi ja tulu kunstlikus paisutamises, et muuta seda investoritele ning klientidele atraktiivsemaks, vahendab Financial Times.

50-aastane Braun, kes juhtis Wirecardi alates 2002. aastast kuni tagasiastumiseni reedel, andis end esmaspäeval prokuratuurile üles, kui tema kohta anti välja vahistamisorder.

Prokuratuur kahtlustab, et Braun tegutses koos kaasosalistega. Müncheni prokuratuuri esindaja kinnitas, et firma endine juhatus on uurimise all.

Wirecard hoiatas esmaspäeval, et firma bilansis olnud 1,9 miljardit eurot sularaha tõenäoliselt pole olemas, ja avaldas, et on varem oma peamist kasumiallikat valesti kirjeldanud.

Ettevõte püüab praegu esindajate sõnul välja selgitada, «kas, millisel moel ja mil määral on selline tegevus firma kasuks tegelikult aset leidnud». Wirecard võttis tagasi oma värskeimad majandustulemused ja teatas, et ka varasemate aastate omad võivad olla ebatäpsed.

Wirecardi aktsiate hind on langenud üle 80 protsendi kui ettevõtte lükkas neljapäeval edasi majandusaasta tulemuste avaldamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles