Kristjan Rahu sai termopuidufirma ostuks rohelise tule

BNS
Copy
Kristjan Rahu.
Kristjan Rahu. Foto: Jake Farra

Kristjan Rahu valdusfirma UG Investeeringud sai konkurentsiameti loa Livonia Partnersilt enamusosaluse omandamiseks termopuidu valmistajas Thermory AS.

Tehingu tulemusel omandab UG Investeeringud valitseva mõju Roovlimae Holding OÜ-s, mis omab valitsevat mõju Thermorys. Tehingu üksikasjad ei ole poolte kokkuleppel avalikud.

Thermory peakorter asub Eestis. Firma valmistab termotöödeldud puitu, saunamaterjale, terrassi- ja voodrilaudu. Ettevõtte aastakäive ulatub üle 100 miljoni euro ning selle tehased asuvad kolmes riigis. UG Investeeringud oli seni ettevõtte vähemusaktsionär.

«Peale kiiret kasvu ühinemiste ja ülevõtmiste kaudu ning tegevuse laiendamist eksporditurgudel on Thermoryl plaan edasi liikuda ning keskenduda ettevõtte orgaanilisele kasvule. Plaan on suurendada tootmisvõimsusi Eestis ja Soomes, arendada saeveskeid ja rahvusvahelisi müügiesindusi ning keskenduda süsinikujalajälje vähendamisele,» ütles Thermory asutaja Meelis Kajandu paari nädala eest pressiteate vahendusel.

OÜ UG Investeeringud on Eesti valdusfirma, mis investeerib jätkusuutlikesse ja ekspordipotentsiaaliga ettevõtetesse tööstussektoris, infrastruktuuri- ja kommunaalvaldkonnas ja mujal.

Livonia Partners on Baltimaades tegutsev eraõiguslik investeerimisettevõte, mis haldab praegu 83 miljonit eurot osana Livonia Partners Fund I ja Livonia Partners EIF Co-Investment Fund fondidest. Ettevõtet juhivad selle asutajad Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmus ja Mindaugas Utkevičius ning selle investoriteks on kohalikud ja rahvusvahelised finantsinstitutsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles