Keskpanga juht: Saksamaa tõuseb majanduslangusest

Copy
Bundesbanki juht Jens Weidmann.
Bundesbanki juht Jens Weidmann. Foto: MARKUS SCHREIBER/AP

Saksamaa on koroonapandeemiast põhjustatud kriisi halvima osa selja taha jätnud ja asunud taastumise teele, ütles Euroopa suurima majandusega riigi keskpanga juht pühapäeval.

«Kogesime viimastel kuudel Saksamaa (sõjajärgse) ajaloo sügavaimat majanduslangust,» ütles Jens Weidmann ajalehe Frankfurter Allgemeine Zeitung pühapäevalehele.

«Hea uudis on see, et madalseis peaks olema selja taga ja asjad hakkavad taas ülesmäge minema. Aga sügavale langusele on järgnenud vaid suhteliselt mõõdukas paranemine.»

Weidmann, kes ei ole kunagi Euroopa Keskpanga poliitikat kritiseerides sõnu valinud, avaldas pühapäeval toetust Berliini pretsedenditule päästepaketile Saksa ettevõtete ja töökohtade säilitamiseks.

Kantsler Angela Merkeli valitsus jahmatas märtsis vaatlejaid teatega 1,1 triljoni eurosest päästepaketist, mille rahastamiseks purunevad kõik pikaajalised võlast hoidumise dogmad.

Juuni algul andis valitsus teada veel 130 miljardi euro eraldamisest majanduse ergutamiseks.

«Švaabi koduperenaist on sageli valesti portreteeritud,» kommenteeris Weidmann ootamatut rahakotiraudade paotamist.

«Ta ei säästa säästmise pärast, vaid selleks, et oleks raha, mida mõistlikult kulutada ja jätkuks rasketeks aegadeks. Ja praegu see aeg just ongi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles