Kriis pühkis Läti turismisektorist pooled töötajad

BNS
Copy
Radisson Blue hotell Riias.
Radisson Blue hotell Riias. Foto: Vladimir Pesnya/Sputnik

Lätis on 50 protsenti turismisektori töötajaist koroonapandeemia tõttu koondatud või sundpuhkusele saadetud, selgub Vidzeme ülikooli uuringust.

Uurimistulemused näitavad, et 1. mai seisuga on turismiettevõtete käive langenud 80-100 protsendi võrra eelmise aasta sama ajaga võrreldes. Sellest tulenevad ka koondamised ja sundpuhkused.

Ehkki 146 vaadeldud turismifirmast 85 ütles, et osa tema personalist saab töötushüvitist, tunnistasid pooled, et on sunnitud koondama kuni 50 töötajat. Kaks reisifirmat on lasknud minna sajal ja üks 150 töötajal.

Uuringule vastanutest 50 eelistaksid saada vähemalt 25 protsenti oma 2019. aasta käibest ja tööturu meetmest, mis koosneb 700 eurost ja tööandja poolsest tasust. 59 protsenti ettevõtjatest leidsid, et sarnaselt Eestiga oleks vaja turismisektorile eraldi meedet, mis tõstaks innovatsiooni ja konkurentsivõimet.

Läti valitsuse praegune meede, millega pakutakse likviidsuslaenu, pole 70 protsendi vastanute arvates vastuvõetav lahendus, kuna see tõstaks vaid ettevõtete võlakoormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles