Siem pani paika Eesti Posti uue nõukogu (2)

PM Majandus
Copy
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siem arvab sarnaselt oma eelmiste ametivendadega, et kvaliteetne postiteenus peab olema tagatud kõigile, sealhulgas maapiirkonnas ja äärealal elavatele inimestele.
Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri Raul Siem arvab sarnaselt oma eelmiste ametivendadega, et kvaliteetne postiteenus peab olema tagatud kõigile, sealhulgas maapiirkonnas ja äärealal elavatele inimestele. Foto: Elmo Riig

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Raul Siem kinnitas täna nimetamiskomitee ettepanekul Eesti Posti nõukogu uuteks liikmeteks Sten Soosaare, Regina Raukase, Mari Avarmaa, Madis Laansalu, Raivo Uukkivi ja Kalle Viksi.

Paar nädalat tagasi kutsus Siem eelmise nõukogu tagasi vahetult enne volituste lõppemist.

Eesti Posti nõukogu esimees oli ABB Eesti endine kauaaegne juht Bo Henriksson ja aseesimees Eesti Klaverivabriku juhatuse liige Indrek Laul. Ülejäänud liikmed olid Net Groupi üks omanikke Priit Kongo, ettevõtja Lauri Paeveer ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi analüütik Regina Raukas.

Uues nõukogus jätkab vanadest olijatest vaid Raukas.

«Pean äärmiselt oluliseks, et kvaliteetne traditsiooniline postiteenus oleks tagatud kõikidele riigis elavatele inimestele, sealhulgas maapiirkonnas ja äärealal elavatele inimestele,» ütles minister.

«E-kaubanduse lahenduste kasutuselevõtmine, pakiautomaatide võrgustiku laiendamine ja uude logistikakeskusse investeerimine on olnud õiged sammud, kuid peame leidma lahendusi ka traditsiooniliste postiteenuste toimimiseks. Uuel nõukogul on minu hinnangul vajalik kompetents, et Eesti Posti arendada,» ütles Siem.

Eesti Posti nõukogu liikmete volitused kestavad kolm aastat.

AS Eesti Post nõukoguga seotud ettepanekute puhul lähtus nimetamiskomitee asjaolust, et tegu on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisala olulise äriühinguga, mille eesmärgiks on universaalse postiteenuse (riigisiseste ja rahvusvaheliste postiteenuste) järjepidev ja kvaliteetne osutamine taskukohase tasu eest ning üle-eestilise postivõrgu arendamine ja haldamine.

Ministeeriumi teatel on Sten Soosaarel kogemus strateegilise juhtimise ja infotehnoloogia vallas, Mari Avarmaal taust ärikorralduses ja panganduses ning Madis Laansalul praktiline kogemus ettevõtete saneerimises ja lao- ning logistikateenuses.

Raivo Uukkivil on ministeeriumi teatel kompetents ja arusaam kohalike omavalitsuste toimimisest ning Regina Raukasel ja Kalle Viksil finants- ja avalikus sektoris töötamise kogemus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles