Parvlaev Regula teeb suvel Saaremaa ja mandri vahel 536 lisareisi

Copy
Regula.
Regula. Foto: Saarte Hääl
  • Kokku võib TS Laevad täiendav veoteenuse tasu olla 750 000 eurot

TS Laevad sõlmis maanteeametiga kokkuleppe 536 lisareisi tellimiseks parvlaevaga Regula Virtsu–Kuivastu liinil tänavu 22. juunist 31. juulini.

Lisaks on maanteeametil võimalus pikendada nimetatud mahu piires lisareiside tellimust täiendavalt perioodiks 1.–31. august, teatas Tallinna Sadam börsile. Lisareiside eest teenib TS Laevad fikseeritud tasu 322 000 eurot, millele lisandub reisitasu 335 eurot iga teostatud reisi kohta, kokku maksimaalselt 502 000 eurot. Täiendava perioodi kasutamisel on veoteenuse täiendav fikseeritud tasu 248 000 eurot. Kokku on seega veoteenuse tasu mitte rohkem kui 750 000 eurot. 

Parvlaeva Regula kasutatakse täiendava üleveovõimekusena, et olla valmis Virtsu–Kuivastu liini üleveonõudluse kasvuks. TS Laevad teostab lisareise juhul, kui graafikujärgsest reisist on maha jäänud vähemalt 200 liinimeetrit sõidukeid, mille üleveoks on ostetud pilet põhilaeva graafikujärgsele reisile, või on optimaalne teostada ohtliku veose reis lisalaevaga. Lisareise ei käsitleta graafikujärgsete reisidena ja neile ei müüda pileteid eelmüügist ega ka sadamas.

2019. aastal tellis maanteeamet Virtsu–Kuivastu liinil 536 lisareisi, mille eest TS Laevad teenis fikseeritud tasu 1,56 miljonit eurot, millele lisandus reisitasu 350 eurot iga reisi kohta. 2019. aasta lisareiside teostamiseks prahtis ja mehitas TS Laevad täiendava reisiparvlaeva Mercandia VIII.

2020. aastal täiendavat laeva ei prahita ja kasutatakse vaid olemasolevat laevastikku ehk asenduslaeva Regula, kui see ei ole asendamas mõnda TS Laevade põhilaeva. Sellest tulenevalt on ka veoteenuse tasu oluliselt madalam kui eelmiste aastate suveperioodidel.

TS Laevad teenindab Virtsu–Kuivastu liini parvlaevadega Tõll ja Piret ja Rohuküla–Heltermaa liini parvlaevadega Leiger ja Tiiu, lisaks kuulub ettevõtte laevastikku parvlaev Regula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles