Valitsus andis õnnistuse uuele hiiglaslikule riigiametile

PM Majandus
Copy
Maanteeamet.
Maanteeamet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Valitsus otsustas tänasel kabinetinõupidamisel liita lennuamet, maanteeamet ja veeteede amet transpordi valdkondade ühendametiks, mis alustab tööd järgmise aasta 1. jaanuarist. Ühendameti nimi valitakse ühinemise käigus.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul näitas analüüs ning merenduse, raudtee, lennunduse ja kogu kaubavahetuse sektori esindajate toetus, kui oluline on transpordivaldkondi ühendav amet.

«Inimestele tähendab transpordi ühendamet eelkõige paremaid avalikke teenuseid. Tekib ühtne teenindusstandard, e-teeninduskeskkond ja suhtluskanal,» selgitas Aas. Ta lisas, et analüüsi käigus tutvustasid nad tulemusi ka sektori esindajatele ning kuulasid põhjanaabrite ühendametite kogemust. 

Ühendamisega ei korraldata ümber ainuüksi ametitevahelist tööd, vaid luuakse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi merenduse asekantsleri amet. Samuti tuuakse ministeeriumisse üle laevade Eesti lipu alla toomise projekti turundustegevus.

Transpordivaldkonna ümberkorraldused on osa riigireformi programmist, millega on eri valdkondades kavandatud üle 30 tegevuse. Ühendameti nimi valitakse ühinemise käigus.

Ühinemisprotsessi analüüsi aruteludel tõusis ka raudteevaldkonna edasise korralduse ja juhtimise küsimus. Valitsus otsustas, et MKM analüüsib raudteetaristu halduse ja raudteetranspordi korralduse teiste transpordiliikidega ühendamise võimalusi ja otstarbekust ning esitab valitsusele analüüsitulemused koos ettepanekutega 2022. aasta jaanuariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles