Hiiumaa jahtklubi Dago sai 8 uut purjekat ja kaatri

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Jahtklubi Dago uued optimistid
Jahtklubi Dago uued optimistid Foto: MEREN TAMM

Jahtklubi Dago sai Kärdla sadamas kätte olulise täienduse oma purjespordikooli laevastikule, 8 uut Optimist-klassi purjepaati ning RIB-kaatri koos treileriga treenerile ja võistlusametnikele.

Ligi 40 tuhande eurone investeering sai teoks jahtklubi liikmete ja toetajate ühise panusena. «Selline investeering purjespordikooli on suur mitte ainult Hiiumaa, vaid kogu Eesti mõistes. See poleks teoks saanud inimesteta, kes südamest usuvad, et Hiiumaa laste- ja noortepurjetamisse tuleb panustada,» ütles jahtklubi kommodoor Meren Tamm. 

Tamm tänas kõiki toetajaid ja sponsoreid ning tõi eraldi esile klubiliikmed Marek Harjaku ja Sven Nuutmanni, kes panustasid paatide soetamisse ka eraisikutena. Ettevõtetest olid suurima toetajad Sonnerseil, EstPak Plasstik, Sportland, Apollo Grupp ja ATV Transport. 

Ka olid mitmed jahtklubi liikmed tänavu vabatahtlikult valmis maksma suuremat klubi liikmemaksu, et paadiost teoks saaks. Paadid komplekteeris ja tarnis Rene Abner purjetamistiimist Team Rene Racing.   

Suurem osa uutest paatidest jääb Kärdlasse, kuid mõned viiakse ka Orjaku sadamasse, et seal laste purjetamistreeninguid korraldada. Uus varustus läks kohe ka kasutusse, Hiiumaa noorpurjetajad pakkisid uued paadid pärast pidulikku vastuvõtutseremooniat uuesti kokku ning sõitsid nendega Pärnus toimuvale LHV karikasarja võistlusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles