Lennundussektori raskused takistavad naftaturgu taastumast (1)

BNS
Copy
Israir Airlines lennuki desinfitseerimine Ben Gurioni rahvusvahelisel lennuväljalTel Avivi lähistel
Israir Airlines lennuki desinfitseerimine Ben Gurioni rahvusvahelisel lennuväljalTel Avivi lähistel Foto: GIL COHEN-MAGEN/AFP

Nõudlus bensiini ja diisli järele peaks aasta lõpuks taastuma, ent koroonaviiruse kriis jätab lennundussektorisse ja naftaturgu haavad, teatas Rahvusvaheline Energiaagentuur (IEA) teisipäeval.

IEA tõstis hiljutises kuuraportis naftaturu väljavaadet, kuna aina enam riike on koroonaviiruse tõttu kehtestatud eriolukordadest välja tulemas. Koroonapiirangud lükkasid maailmamajanduse aga suurimasse kriisi alates suurest depressioonist.

Uue prognoosi järgi on tänavune naftanõudlus 91,7 miljonit barrelit päevas ehk 8,1 miljoni barreli võrra vähem kui läinud aastal. Mais prognoositi nõudluse langemist 8,6 miljoni ja aprillis 9,3 miljoni barreli võrra päevas. IEA märkis, et tarbimine on alates koroonapiirangute tipphetkest aprillis tõusul olnud.

Järgmisel aastal peaks nõudlus kerkima 5,7 miljoni võrra 97,4 miljoni barrelini päevas, mis jääb endiselt 2,4 miljoni võrra mullusele alla, seda aga suuresti lennundussektori raskuste tõttu, teatas IEA.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles