Briti peaminister loodab Brexiti kaubanduslepet juba juulis

BNS
Copy
Briti peaminister Boris Johnson
Briti peaminister Boris Johnson Foto: POOL/via REUTERS/Scanpix Baltics

Briti peaminister Boris Johnson avaldas pärast virtuaalkohtumist Euroopa Liidu liidritega esmaspäeval lootust, et Brexiti-järgsed kaubanduskõnelused saab lõpule viia juba järgmise kuu alguses.

Johnson sekkus läbirääkimistesse esmakordselt, suheldes videosilla teel muu hulgas Euroopa Komisjoni presidendi Ursula von der Leyeniga.

Pooled kutsusid hiljem üles andma uut hoogu kõnelustele, mis on takerdunud võtmeteemadele nagu kalastusõigused ja õiglase konkurentsi reeglid. 

Ettevõtted ootavad jaanuaris ühendusest lahkunud Ühendkuningriigilt rohkem selgust kaubandusküsimustes pärast 31. detsembrit, kui see lõpetab EL-i reeglite järgimise.

Optimistlik Johnson märkis, et asjaosalised leppisid kokku läbirääkimiste kiirendamises, ning ärgitas oma Brüsseli kolleege otsustavalt edasi liikuma. 

«Ma ei arva, et me tegelikult oleksime teineteisest väga kaugel. Nüüd me vajame läbirääkimistele pisut särtsu,» lisas ta. 

«Mida kiiremini me seda teeme, seda parem. Ning me ei näe mingit põhjust, miks ei peaks selle juuliks tehtud saama  ... Ma ei taha näha seda (läbirääkimisi) venimas sügise või talveni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles