Riigi renditoetus jätab kaupmehed külmaks

BNS
Copy
Ülemiste keskus
Ülemiste keskus Foto: Lugeja foto

Riik pani läbi EASi välja 4 miljonit eurot toetusraha kaupmeestele renditoetuseks, kuid et taotletud summa on hetkel olnud väike, otsustas EAS taotluse tähtaega pikendada.

Taotluste koostamine vajab aega, et sõlmida kokkulepped rendileandjatega ning kuna taotluste arv on kasvanud vooru viimastel päevadel, pikendab EAS vooru lõpptähtaega 19. juunini, et kõik soovijad saaks taotluse ära esitada, teatas sihtasutus.

Tänaseks on kokku esitatud 344 taotlust summas 732 676 eurot. Toetuse kogueelarve on 4 miljonit eurot. 

Valitsus toetas Eesti Kaupmeeste Liidu ettepanekut, mille järgi jagatakse kaubandusettevõtetele rendimaksete toetust põhimõttel, et riik kompenseerib rentnikule rendileandja poolt tehtud soodustusega sama suure osa rendist, kuid mitte rohkem kui 25 protsenti.

Toetust saab taotleda kaubandus- või teenindusettevõtja, kes kasutab rendi- või üürilepingu alusel kaubandus- või teeninduspinda kaubanduskeskuses, mis oli 24. märtsil kehtestatud kaubandusettevõtetes liikumisvabaduse piirangu tõttu osaliselt või täielikult suletud. Samuti saavad toetust taotleda väljaspool kaubanduskeskuseid asuvate laste mängutubade pidajad.

EAS juhib tähelepanu, et toetuse taotlejal ei tohi taotluse esitamisel olla tänavu 12. märtsi seisuga riiklike maksude maksuvõlgasid või on need taotluse esitamise ajaks tasutud või ajatatud. Samuti peab taotleja olema täitnud taotluse esitamise ajaks maksudeklaratsioonide ja majandusaasta aruannete esitamise kohustuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles